Снимка-интернет

Кметът на община Пазарджик, Петър Куленски, изрази открито загрижеността си относно ситуацията със сметопочистването и сметоизвозването в града в своя пост в Facebook. Той посочи, че концесията за тези услуги изтича на 1 февруари, но поради процедура по съдебно обжалване нов договор не може да бъде сключен. Куленски напомни, че предишното ръководство на общината избра изпълнител, чиято селекция беше отменена от Върховния административен съд в последния работен ден преди коледните празници.

С цел защита на здравето на гражданите и спазване на задължителните здравни предписания, кметът обяви, че ще възложи дейностите по сметопочистване в неотложен ред за периода, докато се разреши съдебният спор. Тази мярка е придружена с намаление от 1 милион лева на годишна база спрямо предишните години.

Куленски подчерта, че алтернативата е да оставят населените места  Пазарджик, Главиница, Ивайло и Мокрище без сметопочистване, като посочи, че това не е приемливо, особено по време на влошаваща се грипна епидемия. Той увери, че работи с прозрачност и не позволява на хората да страдат допълнително в този критичен период.

PZ News
PZ News
Редактор

1 Коментара

Публикувай коментар

1 коментара