Снимка-интернет

На кръстовището между улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Симеон“ в областния град Пазарджик е станал пътен инцидент, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик. Произшествието се е случило, когато 54-годишен мъж от село Юнаците навлязъл в кръстовището с лек автомобил „Шкода“ и отнел предимството на „Рено“, управлявано от 18-годишно момиче от областния град.

Подробности за инцидента
Инцидентът е настъпил след като шофьорът на „Шкода“-та не спазил правилата за движение и отнел предимството на младата шофьорка, която управлявала „Рено“. Последвал удар между двата автомобила, за щастие, без пострадали. Незабавно след инцидента на мястото са пристигнали служители на сектор „Пътна полиция“, които са предприели необходимите мерки за осигуряване на безопасността и разследване на случая.

Алкохолни проби и последствия
И двамата водачи са били тествани за употреба на алкохол с дрегер. При 54-годишния мъж от Юнаците уредът е отчел „скромните“ 3.08 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Водачката на „Рено“-то не е показала наличие на алкохол в кръвта си.

В резултат на инцидента, и двамата водачи са задържани за срок от 24 часа, а срещу тях са образувани бързи производства. Полицията продължава разследването, за да установи всички обстоятелства около произшествието.

Заключение
Пътният инцидент на кръстовището на улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Симеон“ в Пазарджик е пореден пример за необходимостта от повишено внимание и отговорност при шофиране. Употребата на алкохол зад волана представлява сериозна заплаха за безопасността на всички участници в движението и е строго наказуема по закон. Полицията апелира към всички шофьори да спазват правилата за движение и да бъдат бдителни на пътя, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

 

 

 

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара