На предстоящите избори, които ще се проведат на 27 октомври, се очаква около 232 хиляди избиратели от Пазарджишка област да упражнят своето право на глас в 357 избирателни секции. Според информацията, предоставена от председателя на Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик Антони Върбев, в 319 от тези секции ще има възможност за машинно гласуване. Това е значителен дял от секциите в областта, което показва усилията за осигуряване на по-лесен и по-бърз процес за избирателите.

Въпреки подготовката за изборния ден, все още има въпроси, които чакат решение. В  Сърница все още не са назначени членове на избирателната секция. Върбев поясни, че се очаква решение от Централната избирателна комисия (ЦИК), което да разреши този проблем. Тази ситуация създава известна несигурност в организацията на изборния процес в населеното място, но усилията са насочени към своевременно решение.

Относно спазването на изборното законодателство, Антони Върбев информира, че до момента не са постъпили сигнали за нарушения на територията на Пазарджишка област. Това е добра новина за избирателите и показва стабилна подготовка и координация между институциите за осигуряване на честни и прозрачни избори.

Предстоящият вот на 27 октомври е важен момент за региона и цялата страна, като се очаква избирателите да се включат активно в процеса и да дадат своя глас за бъдещето на  управлението на държавата.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара