Жена е починала в резултат на инцидент с лек автомобил в язовир „Батак“. Сигнал за случилото се бил подаден от рибари снощи малко след 21.00 часа на телефон 112. В района на контра стената на язовир „Батак“ те забелязали движещ се към чашката на водоема лек автомобил, който навлязъл във водата и потънал. Към мястото били насочени дежурни екипи на полицейския участък в Батак, РУ-Пещера, ОДМВР-Пазарджик, два противопожарни автомобила с огнеборци от РСПБЗН-Батак и четирима водолази от сектор „СОД“ при РДПБЗН-Пловдив. Няколко часа по-късно возилото било извадено от водите на язовира. В него е открито безжизненото тяло на 59-годишна жена от Ракитово, която е и собственик на „Мерцедес“-а. Трупът е транспортиран за аутопсия в  отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Четирима са задържани за притежание на дрога от служители на полицейските управления в областта. Снощи на улица във Велинград криминалисти от полицейското управление в курорта извършили проверки в две къщи. Едната била обитавана от 33-годишен велинградчанин, а другата от 18-годишна тийнейджърка от същия град. В жилищата органите на реда открили общо два плика със суха зелена листна маса, която се оказала марихуана. Колегите им от РУ-Пещера засекли 40-годишен жител на родопския град. У него криминалистите открили плик с кафяво прахообразно вещество. След направен полеви наркотест съдържанието реагирало положително на хероин с маса около 7.5 грама. Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик проверили на улица в пазарджишкото село Ивайло 28-годишен жител на съседното село Овчеполци. Установено е , че младият мъж носи в себе си плик –тип спейсбек с бял прах, който се оказал кокаин. И четиримата са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Спрямо тя са образувани бързи производства.

Трима жители на стамболийското село Йоаким Груево извършили домова кражба и неуспешен опит за друга са задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. В последния ден от март в РУ-Пазарджик се получил сигнал от 39-годишен жител на пазарджишкото село Говедаре. Той се оплакал, че апаши са влезли в двора на къщата и отмъкнали електрическа тротинетка. В резултат на предприетото разследване криминалистите установили, че автори на посегателството са трема мъже на възраст между 19 и 32 години, всичките жители на село Йоаким Груево, общ. Стамболийски. Откраднатата вещ е открита у тях и е върната обратно на собственика си. В хода на работата по случая органите на реда установили, че „триото“ е автор и на неуспешен опит за домова кражба на територията на съседното село Мало Конаре. Разследването продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.     

От Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара