Снимка-интернет

От 26 до 28 юли полицаите от областната дирекция на МВР в Пазарджик и районните управления ще обезпечават реда и безопасността на множество международни фолклорни събития, спортни прояви и събори в областта.

Международният фолклорен фестивал „Дорково“ 2024 ще се проведе в село Дорково в този период, като се очакват много участници от целия свят. Охраната ще бъде осигурявана от РУ-Велинград и Полицейския участък в Ракитово.

Велинград ще бъде домакин на Второто издание на колоездачното състезание Etape Bulgaria by Tour de France, в което се очаква да участват над 1000 състезатели. На 27 юли ще има семейно каране и детска надпревара, а на 28 юли – същинското състезание с два маршрута за любители и професионалисти. За тези събития ще бъдат затваряни определени улици във Велинград, като движението ще бъде регулирано от полицейски екипи.

На 27 юли ще се проведе и Триатлон Батак, включващ плуване, колоездене и бягане. Пътните отсечки няма да бъдат изцяло затваряни, но участниците ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. Единствено прекият път между село Дорково и местността „Дъното“ край язовир Батак ще бъде затворен по време на състезанието.

На 27 и 28 юли ще се проведе осмото издание на Националния фолклорен събор "Св. Константин" в Пещера, с участници от цялата страна. Охраната на събитието ще бъде осигурявана от полицейското управление в Пещера.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара