Снимка-интернет

Полицията в Пазарджишкия регион продължава активните си действия за контрол на пътя, като за пореден път разкри случаи на водачи, управляващи моторни превозни средства под влияние на алкохол. В резултат на последните проверки са задържани няколко шофьори с висока концентрация на алкохол в кръвта, а един от тях е представил фалшив шофьорски документ.

Три бързи производства срещу пияни водачи
Екип от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик е установил сериозно нарушение по време на рутинна проверка на лек автомобил „Опел“. Зад волана на автомобила е била 60-годишна жена, която след проверка с дрегер е регистрирана с 2.38 промила алкохол в кръвта. Такова високо съдържание на алкохол в организма я прави сериозна опасност на пътя.

Още един случай на употреба на алкохол е установен в село Симеоновец, община Септември. 20-годишен шофьор е бил спрян за проверка от автопатрул при РУ-Септември. Тестът с дрегер е показал наличие на 1.50 промила алкохол, което също е сериозно нарушение, макар и по-малко в сравнение с първия случай.

Фалшив документ и още нарушения
Освен нарушения, свързани с алкохола, полицейските служители от участъка в Лесичово са се сблъскали с друг вид престъпление. При рутинна проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 37-годишен жител на село Боримечково, водачът е представил шофьорска книжка, издадена от Република Гърция. След направена проверка е установено, че документът е фалшив. Шофьорската книжка е иззета, а мъжът е задържан.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара