Снимка-интернет

През последните дни, полицаите от РУ-Пазарджик и Септември извършиха успешни операции, при които бяха заловени лица, извършващи престъпления. В две отделни акции бяха задържани както крадец, така и четирима младежи, притежаващи наркотици.

Опит за кражба в търговски комплекс
Вчера следобед, служители на магазин в търговски комплекс в Пазарджик станаха свидетели на опит за кражба. Млад мъж, на 22 години, от пловдивското село Триводици, се опита да открадне 100 лева от касата на магазина. Апашът бръкнал в касата и успял да вземе банкнота с номинал от 100 лева, но бил незабавно задържан от персонала на магазина, преди да успее да избяга.

На мястото бързо пристигна екип на РУ-Пазарджик, който идентифицира извършителя и го задържа за срок от 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство, като случаят е предаден на съответните органи за последващи действия.

Заловени с наркотици в Пазарджик и Септември
В същия период, служители от участък „Изток“ в Пазарджик заловиха три момичета и един мъж за притежание на наркотици. Първият случай е свързан с 18-годишна жителка на Панагюрище. При проверка, униформените установиха наличието на шест полиетиленови топчета, съдържащи синтетичен канабиноид.

По подобен начин, полицаите заловиха още две 18-годишни тийнейджърки от селата Мало Конаре и Ковачево, както и 21-годишен мъж от пазарджишкото село Огняново. И при тях бяха открити същите по вид наркотични вещества.

Спрямо четиримата са образувани бързи производства, като случаите са предадени на компетентните органи за последващи действия.

Тези успешни операции на полицията в Пазарджик и Септември демонстрират ангажираността на органите на реда към поддържането на сигурността и борбата с престъпността. Благодарение на бързите и адекватни реакции на полицаите, както опитът за кражба, така и притежанието на наркотици, бяха своевременно предотвратени. Това показва, че съвместните усилия на полицаите и обществеността могат да доведат до ефективно справяне с престъпността в региона.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара