Пожарът в иглолистна гора в близост до град Стрелча, който избухна през последните дни, вече е овладян и локализиран, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Според него, ситуацията е под контрол благодарение на координираните усилия на пожарникарските и горските служби.

Мерки за безопасност и предотвратяване на нови огнища
Районът на пожара е обграден с просеки, а на място са разположени гасачески групи, които да следят за евентуални нови огнища. Също така, с помощта на водоноски се осигурява необходимото количество вода за потушаване на все още активните локални огнища в зоната на пожара. Тези мерки са от съществено значение за предотвратяване на по-нататъшно разпространение на огъня и за минимизиране на щетите върху природата.

Дежурни екипи следят за нови огнища
В района на пожара остават дежурни екипи от Пожарната и Горското стопанство, които ще следят за появата на нови огнища и за евентуално разрастване на вече съществуващите. Мирослав Стоянов увери, че към момента няма опасност за населените места и имуществото на гражданите. Това е от голямо значение за спокойствието на местното население и за запазване на природните ресурси в региона.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара