На 21 май Пазарджик ще отпразнува своя празник с богата и разнообразна програма, подготвена от Общината. Жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на множество събития, включително концерти на популярни изпълнители.

Празнична Програма:
 

Сутрешни събития
Празникът започва в 8:00 часа с тържествена литургия в църквата "Св. Св. Константин и Елена", последвана от литийно шествие до площад "К. Величков". В 9:00 пред Младежкия дом и ХГ "Станислав Доспевски" ще се проведе детски пленер под наслов "Пазарджик през моите очи".

На площад "К. Величков" ще има балетни формации в 9:30, а в 10:30 духови оркестри и мажоретен състав ще представят своите изпълнения. В 11:00 ще бъде вдигнат флага на Пазарджик, след което ще се проведе тържествен благодарствен водосвет.

Специални събития
В 11:30 на площад "К. Величков" ще се състои ритуал с новородените и децата, родени на празника на града, последван от програма с участието на Ансамбъл за народни песни и танци "Пазарджик". По същото време на площад "Възраждане" ще има изпълнения на хорови състави.

От 13:00 до 14:00 улица "Асен Златаров" ще бъде арена на стрийт денс с участието на Школа по стрийт денс "MyDanceExperience".

Вечерни концерти
В 19:00 в парк "Градините на света" ще започне празничен концерт с участието на тийн идола FYRE. Главният концерт ще стартира в 20:00 на същото място, където великата Николина Чакърдъкова, група Диана Експрес и Миро ще радват публиката. Водещ на концерта ще бъде Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио).

Празникът ще завърши с пиано бар под звездите в 23:00, където ще участват Lady B и Маги Джанаварова.

Заключение
Празникът на Пазарджик на 21 май обещава да бъде незабравим със своите културни и музикални събития. Жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на богата програма, която ще задоволи всеки вкус.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара