Снимка-интернет ПА1

Празникът на Пазарджик започна с тържествена литургия в храма „Св. Св. Константин и Елена“, последвана от литийно шествие до централния площад „Константин Величков“. В 11:00 часа бе тържествено вдигнат флагът на Пазарджик, след което бе отслужен благодарствен водосвет.

Кметът на община Пазарджик, Петър Куленски, връчи подаръци на бащата на новороденото бебе, което се появи на бял свят в Деня на равноапостолите св. св. Константин и Елена. Тази част от празничната програма включва ритуал с новороденото и децата, родени на празника на града, което е дългогодишна традиция.

Празничната програма продължава с изпълнения на различни фолклорни формации, които ще радват жителите и гостите на града през целия ден.

Кулминацията на празника ще бъде главният празничен концерт, който ще започне в 20:00 часа на площад „Константин Величков“. На сцената ще се изявят популярните изпълнители Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро, които обещават незабравимо изживяване за всички присъстващи.

Празникът на Пазарджик е повод за гордост и радост за всички жители на града, като съчетава традиции, култура и общностен дух в едно незабравимо събитие.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара