Снимка: БНР

Президентът Румен Радев ще връчи утре в 12:00 часа третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Това бе съобщено от прессекретариата на президента.

Днес председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви в ефира на БНТ, че шансът за съставяне на правителство с третия мандат е малък. Той също така коментира вероятната дата за нови избори, отбелязвайки, че „до 13 октомври сме си опрели и без да държим третия мандат“.

Йорданов добави, че ако президентът връчи мандата на тях, те ще подходят отговорно и ще проведат разговори с всички политически сили, включително независимите, за да видят дали има общи цели и как ще се развие диалогът.

На 22 юли вторият мандат бе връчен на втората по численост парламентарна група – „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), но те веднага го върнаха неизпълнен, след като не намериха подкрепа за предложената от тях декларация за излизане от политическата криза.

На 1 юли президентът връчи първия мандат на кандидата за министър-председател, издигнат от ГЕРБ-СДС – Росен Желязков, който предложи структура и състав на Министерски съвет. На 3 юли парламентът не избра Желязков за премиер.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара