Снимка-интернет БЛИЦ

В понеделник времето в България ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, който ще допринася за високите температури. Следобед се очаква истински мор, с максимални температури, вариращи между 33° и 38°, като в Горнотракийската низина ще бъдат дори по-високи. В София термометрите ще показват около 34°.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) е издал жълт код за потенциално опасно време за цялата страна, предупреждавайки за значителни горещини.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, което допълнително ще засили усещането за жега.

Времето в планините
Над планините ще е предимно слънчево, като след обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще бъде умерен, а по високите и открити части - до силен югозападен. Максималната температура на височина от 1200 метра ще е около 26°, а на 2000 метра - около 18°.

Времето по Черноморието
По Черноморието също ще бъде слънчево, с до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°, а морската вода ще е с температура около 23-24°. Вълнението на морето ще бъде слабо, с височина на вълните между 1 и 2 бала.

Горещините ще властват през целия ден, така че бъдете внимателни и вземете необходимите предпазни мерки, ако сте на открито.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара