Днес се очаква слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който ще доведе до проникване на хладен въздух и понижаване на температурите. Максималните температури ще бъдат предимно между 27° и 32°, като в Североизточна България ще са около 25°, а в София – около 27°.

Времето над планините
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури, като има условия за градушки. Вятърът ще бъде умерен, северозападен, с максимална температура около 18° на 1200 метра и около 15° на 2000 метра.

Времето над Черноморието
Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни, на места интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици.

Прогноза за петък
В петък времето в Западна България ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще продължи развитието на купесто-дъждовна облачност, като на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще бъде от север-северозапад и ще бъде умерен в източните райони. Максималните температури ще се задържат между 25° и 30°.

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара