Климатологът проф. Георги Рачев предостави актуална прогноза за времето пред bTV, която предвижда топло, слънчево и много сухо време до края на текущия месец и началото на следващия. Вероятността за валежи и гръмотевични бури е минимална, отбелязва експертът.

Петък и Събота: Локални Гръмотевични Бури
Проф. Рачев уточни, че в петък и събота се очакват следобедни гръмотевични бури, предимно в източната част на страната. Въпреки това, тези явления ще бъдат локални и ще засегнат много малко места.

Преходен Период и Слабо Изразен Студен Фронт
Настоящият период е преходен, като днес температурите са малко по-ниски, но през уикенда отново ще се затопли. В началото на следващата седмица се очаква слабо изразен студен фронт да премине през страната, което ще доведе до леко понижение на температурите. Въпреки това, максималните температури ще останат над 30 градуса, а времето ще продължи да бъде топло, сухо и много слънчево.

Петък: Облачност и Локални Валежи
В петък сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява. Въпреки това, след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, като на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, като в София ще са около 27°.

Черноморието и Планините: Променлива Облачност и Валежи
По Черноморието се очакват променлива облачност и умерен до силен вятър от север-северозапад, с възможност за локални валежи и гръмотевични бури. В планините времето ще бъде предимно слънчево, но след обяд над масивите от Централна и Източна България ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

Тази прогноза за топло и сухо време, съчетана с локалните валежи и гръмотевични бури, дава ясна представа за метеорологичните условия през следващите дни.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара