Снимка-интернет Фрогнюз

Изпълнителният директор на НАП, Румен Спецов, е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов, основател на „Исторически парк“ и лидер на партия „Величие“. Спецов направи това съобщение по време на участие в кампания на Агенция „Митници“ срещу наркотиците в Димитровград.

Подробности за проверките
Спецов уточни, че вече са образувани производства по сигнали, подадени преди няколко месеца, свързани с финансови схеми и измами, в които се твърди участие на фирмите на Михайлов. Въпреки, че по тези производства се работи, засега няма резултати. Спецов поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения. Сигналите към данъчните спрямо фирмите на Михайлов не са свързани с предизборната кампания, която вече приключи.

Изтеклите записи и реакцията на Спецов
По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от „Продължаваме промяната“ (ПП), коментиращи „кеша“, Спецов заяви, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Отговорът на партия „Величие“
Ден по-рано, водачът на листата на партия „Величие“ за Европейския парламент, Николай Марков, заяви, че в „Историческия парк“ във Ветрино няма вложени нито европейски, нито национални капитали, както и обществени средства.

В интервю за NOVA, самият Ивелин Михайлов се определи като „комплексен бизнесмен“, включващ строителство на жилищни сгради сред своите начинания. Той поясни, че използва средства от своите бизнеси за финансиране на партията и предизборната кампания. Михайлов категорично отрече „Исторически парк“ да е пирамида, като подчерта, че от 2019 година, когато е завършен атракционът, не са продавани акции. Тази година е проведена среща с инвеститорите, на която никой не се е оплакал от измами.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара