На 18 май (събота), в периода от 18:00 до 24:00 часа, Регионалният исторически музей в Пазарджик отваря врати за посетители и се присъединява към вълнуващия културен форум „Европейска нощ на музеите“. Тази инициатива предоставя възможност на хората от града и техните гости да се потопят в богатата история и култура на региона.

Музеят ще представи своите експозиции, включително постоянните – Лапидариум, зала „Възраждане“ и зала „Нова история“. Но това не е всичко, което посетителите могат да очакват. Те ще имат възможността да се насладят на изложбата „Вдъхновение и красота от сърцето на българската земя“, както и на изложбата на макети на възрожденски къщи, изработени от ученици от групата по изобразително изкуство „Спомени от миналото“ към СУ „Димитър Гачев“ – Пазарджик.

В допълнение към това, посетителите ще имат възможност да се потопят в музикалния свят на саксофониста Валентин Генчев, който ще изпълни музикални пиеси от различни жанрове. Концертът ще се проведе в две части – от 20:00 до 20:45 часа и от 22:00 до 22:45 часа.

Входът за събитието е свободен, като всички са поканени да се присъединят и да се насладят на културния обмен и изживяванията, които Регионалният исторически музей в Пазарджик предлага в тази специална вечер.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара