Регулаторите в Европейския съюз планират да започнат разследване на компанията "Мета", която е собственик на социалната мрежа "Фейсбук", поради загрижеността, че тя не успява да се справи с нарастващата дезинформация, идваща от Русия и други страни. Това съобщи в понеделник "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс.

Регулаторите подозират, че модераторите на "Мета" не правят достатъчно, за да спрат разпространението на политическа реклама, която може да застраши изборния процес. Това съобщи изданието, цитирайки двама анонимни източника, запознати с въпроса.

Очаква се Европейската комисия да излезе с изявление по този въпрос по-късно днес, но не се очаква да спомене Русия изрично. Вместо това, комисията ще посочи манипулирането на информация от страни извън ЕС. Това се посочва в материала на ФТ, цитиран от БТА.

Нито "Мета", нито Европейската комисия за момента не са дали коментар по въпроса, след като Ройтерс отправи запитвания към тях.

Множество страни по света, включително Великобритания, Австрия и Грузия, ще проведат избори през тази година. Също така, изборите за Европейския парламент се очакват през юни.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара