На 27 октомври 2024 г. ще се проведат избори за народни представители, а Районната избирателна комисия (РИК) Пазарджик официално стартира своята подготовка. Областният управител Валентина Кайтазова връчи печата на РИК Пазарджик на председателя на комисията Христина Ганчева. Това символизира началото на дейностите, свързани с организацията и провеждането на изборите в 13-ти многомандатен избирателен район (МИР) Пазарджик.

Назначаване и встъпване в длъжност на РИК Пазарджик
Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи членовете на РИК Пазарджик с Решение № 3627-НС от 6 септември 2024 г. Комисията встъпи в длъжност на 7 септември, а председателят Христина Ганчева заедно със секретаря Антони Върбев обсъдиха с областния управител организационни въпроси, свързани с работата на комисията.

Подкрепа от Областната администрация
Валентина Кайтазова изрази увереност в успеха на предстоящата работа на РИК Пазарджик, като подчерта, че Областната администрация е осигурила необходимата техническа и материална подкрепа за комисията. Заедно с община Пазарджик и „Информационно обслужване“ АД, е създадена организация за ефективна работа на членовете на РИК. Специални екипи за организационно-техническа подготовка на изборния процес са формирани в Областната администрация и всички общини в региона.

Състав на РИК Пазарджик
РИК Пазарджик включва 13 члена, като председател на комисията е Христина Ганчева. Заместник-председатели са Васил Стефанов, Елена Попова, Кръстьо Костадинов и Еджем Мустафа, а секретар е Антони Върбев. Останалите членове на комисията са Янчо Дрянов, Боряна Дунгарова, Лъчезар Минев, Христо Вълков, Иванка Гатина, Стефан Димитров и Христина Дачева.

Заключение
Подготовката за изборите за народни представители в Пазарджик вече е в ход, като съставът на РИК и организационните структури са напълно готови за провеждането на изборния процес.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара