В социалните мрежи се разпространява снимка на един от заподозрените за терористичната атака в Подмосковието, която е била направена в "Крокус Сити Хол" на 7 март.

Предполага се, че атаката е била планирана за по-ранна дата, но поради предупрежденията на САЩ, Великобритания и други западни държави за въоръжени нападения в Русия, тя е била отложена и осъществена на 22 март.

Снимките са първоначално публикувани в телеграм канала "Поздняков 3.0", който твърди, че един от абонатите му работи като фотограф в концертната зала и случайно е уловил един от заподозрените.

В интернет потребителите се питат защо руските служби не са предприели нищо, след като западните разузнавателни служби са предупредили за атаката.

Следственият комитет обвини двама предполагаеми участници в нападението в концертната зала за извършване на атентат, който е довел до човешки жертви. Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор.

Първият заподозрян, изправен пред съда в Москва, се казва Далерджон Мирзоев, на 32 години. Той е женен и има четири деца, а гражданин е на Таджикистан. Временната му регистрация в Новосибирск е изтекла.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара