Тази година за пръв път в начално училище "Никола Фурнаджиев" в Пазарджик беше създадена класна стая на открито, съобщава училището на своята официална страница. Инициативата е част от усилията на учебното заведение да предостави на своите ученици възможност за обучение сред природата, насърчавайки здравословната връзка с околната среда.

Проектът е реализиран с помощта на националната кампания "Чиста околна среда - 2024", организирана от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), под мотото "Обичам природата - и аз участвам". Кампанията подкрепя инициативи за подобряване на училищната инфраструктура, насочени към опазване на околната среда и здравословен начин на живот. Сред допустимите бенефициенти са общини, кметства, училища, детски градини и други институции, занимаващи се с личностно развитие.

Новата класна стая на открито предоставя иновативна възможност за учениците да се учат сред природата, което не само подобрява учебния процес, но и засилва тяхната връзка с околната среда. Проектът е част от стремежа на училището да интегрира екологични инициативи в образователния процес.

В допълнение към новата класна стая, училището отбеляза Европейската седмица на мобилността за 2024 година съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Това събитие е насочено към насърчаване на устойчивия транспорт и активния начин на живот, като част от усилията за опазване на природата и подобряване на качеството на живот в градска среда.

С тези инициативи училище "Никола Фурнаджиев" продължава да демонстрира ангажираност към екологичното образование и здравословното развитие на своите ученици.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара