Подпорната стена на автомагистрала "Струма"  се срути върху пътното платно в посока София, няма пострадали. Вследствие на това,  движението към София се пренасочва през пътния възел Даскалово към Княжево, а тежките превозни средства - към София се пропускат през изпреварващата лента. Движението към Кулата не е засегнато. За леките автомобили е посочен обходен маршрут чрез път I-1 през Владая или през Мало Бучино. За да се подпомогне движението по пътя София - Перник, е въведено реверсивно движение през Владая, което ще продължи и през нощта.

На мястото на инцидента е налице значително задръстване пред пътния възел Даскалово към София. Автомобилният път в областта е сериозно засегнат от срутването на стената, като екипи в момента работят за отстраняване на бетонни парчета и почва. Въпреки това, причината за неиздържането на бетонната стена наляво не е ясна.

Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) веднага предприе мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението на мястото на инцидента, на 16-ти километър на автомагистралата. Инженерът Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ, и експертите от агенцията проведоха оглед на терена и се предполага, че дъждовете са повлияли в комрометирането на два от сегментите на стената. В момента се предприемат краткосрочни действия за изкопаване на преовлажнените земни маси и се планират отводнителни окопи и дренажни ребра за укрепване на участъка.

В дългосрочен план е предвидено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените на мястото на инцидента при 16-ти километър в посока София. Целта е тези дейности да бъдат изпълнени през настоящия строителен сезон.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара