Пътните полицаи от Областна дирекция на МВР-Пазарджик се сдобиха с два нови високоскоростни служебни автомобила BMW M340i xDrive. Новината беше обявена от говорителя на дирекцията, Мирослав Стоянов. Ключовете на новите автомобили бяха връчени на специална церемония в Главна дирекция „Национална полиция“ от министър Калин Стоянов, главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев и директора на ГДНП главен комисар Атанас Илков.

Високотехнологични Патрулни Автомобили
Новите BMW M340i xDrive са оборудвани с 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили, които се предават към четирите колела. Трансмисията е осемстепенна автоматична, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема впечатляващите 4.6 секунди. Допълнително, автомобилите са модифицирани с инсталирани светлини и сирени, както и синьо-жълти стикери с надписи „Полиция“.

Подобрена Пътна Безопасност
Министър Калин Стоянов изрази надежда, че новите автомобили ще бъдат използвани безаварийно и ще помогнат на полицаите да изпълняват по-добре и по-сигурно служебните си задължения по осигуряване на пътната безопасност в областта. Високите скорости и надеждността на тези автомобили ще позволят на пътните полицаи да реагират по-бързо и ефективно в критични ситуации.

Интеграция на ПОС Терминали
Освен високотехнологичните модификации, в патрулните автомобили поетапно ще се въвеждат и ПОС терминали. Това нововъведение ще позволява на полицаите да приемат плащания на глоби на място, улеснявайки процеса и повишавайки удобството за гражданите.

Новите придобивки на пътните полицаи в Пазарджик са част от усилията на МВР да модернизира своя автопарк и да осигури по-добра пътна безопасност за всички участници в движението.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара