Днес на територията на Пазарджик, се провежда поредната планирана специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол", съобщава "Фокус".

Операцията се осъществява в района на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре. В акцията участват автопатрулни екипи от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик, Районно управление - Пазарджик, както и представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Митници", Агенция "Пътна инфраструктура" и Областна дирекция "Инспекция по труда".

По време на операцията се извършват проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Полицейските служители проверяват активно водачите за употреба на алкохол, наркотични вещества, правоспособност и техническа изправност на автомобилите.

До момента е установен водач на лек автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух от 0.78 промила. За констатираните нарушения се съставят актове или фишове. Съвместната акция продължава и към момента.

Този вид операции са част от усилията на полицията за подобряване на пътната безопасност и за предотвратяване на нарушенията на Закона за движение по пътищата. Акцентът се поставя върху превенцията на пътните инциденти, както и върху контрола на тежкотоварните автомобили и специализираните превози.

Органите на реда напомнят на всички участници в движението да спазват правилата и да шофират отговорно, за да се избегнат инциденти и да се гарантира безопасността на всички участници в пътния трафик.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара