Снимка-интернет БЛИЦ

Късно снощи избухнаха складове на фирма за фойерверки и други пиротехнически средства край Елин Пелин. Инцидентът доведе до загубата на един човешки живот и обявяването на частично бедствено положение в района. Въпреки че интензитетът на гърмежите намалява, взривовете продължават и до момента.

Загинал и ранени при взривовете
Вътрешният министър Калин Стоянов, който е на мястото на инцидента, съобщи за загинал 49-годишен мъж, настанен в „Пирогов“ с 35% изгаряния и силно обгазяване. Стоянов потвърди, че в складовете са се намирали още двама души – 60-годишен мъж и 22-годишният син на собственика на фирмата.

Нови взривове и продължаващи опасности
Тази сутрин складът на хранителната верига, разположен близо до пиротехническите складове, се възпламенил отново. Пожарникари на място съобщават за опасност от падащи пиротехнически изделия, които са летели на повече от 800 метра.

Частично бедствено положение и евакуация
Властите обявиха частично бедствено положение и започна евакуация на жителите на село Гара Елин Пелин. Движението в района е ограничено, а железопътните линии са временно затворени.

Разследване и следствени действия
Разследването на инцидента е поето от следователи от Националната следствена служба и Окръжна следствена служба-София по разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Огледите ще започнат след пълното спиране на взривовете и потушаването на пожарите, информира БНТ.

Инцидентът в складовете за фойерверки край Елин Пелин е поредното напомняне за опасностите, свързани с пиротехническите изделия и необходимостта от стриктен контрол и мерки за безопасност при тяхното съхранение и употреба.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара