Днес се проведе специално организирано авто-мото шествие в памет на полицай Иван Тасев, който загина при изпълнение на служебния си дълг през ноември 2022 година. Инициативата беше организирана от съпругата на Тасев и събра множество участници, включително колеги от ОДМВР Пазарджик, приятели, членове на мотоклубове и граждани.

Шествието завърши с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР пред областната дирекция. Говорителят на ОДМВР Пазарджик, Мирослав Стоянов, изказа своята благодарност към всички, които са отделили време, за да почетат паметта на Тасев. "Светло да е на чистата ти душа, Ванка," добави той.

Трагичният инцидент
На 35 години, полицай Иван Тасев пострада тежко на магистрала „Тракия“ в края на ноември 2022 година. Той и неговият колега са били на служба, осигурявайки полагането на пътна маркировка, когато патрулната им кола беше ударена от лек автомобил. И двамата полицаи пострадаха при инцидента, но Тасев получи тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки усилията на лекарите от УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, той не успя да се възстанови.

Посвещение и признателност
Иван Тасев беше опитен служител с 10 години стаж в „Пътна полиция“ Пазарджик. Оставя след себе си съпруга и малко дете. Колегите му и общността в Пазарджик се обединиха в знак на признателност към неговата преданост и служба, организирайки това значимо събитие в негова памет.

Тази инициатива не само отдава чест на паметта на Иван Тасев, но и подчертава важността на безопасността и подкрепата към служителите на реда, които ежедневно рискуват живота си в името на обществения ред и сигурност.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара