Днес бяха доставени бюлетините за изборите за народни представители, които ще се проведат на 27 октомври. Те бяха транспортирани до Областна администрация Пазарджик при засилена полицейска охрана. Общият им брой за областта е 230 000, които ще бъдат използвани за провеждането на изборите.

Упълномощени представители на Областния управител и на Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик приеха бюлетините, доставени от печатницата в София. По-късно днес те ще бъдат предадени на общинските администрации, като този процес също ще се осъществява под полицейски ескорт и засилени мерки за сигурност.

Главният секретар на Областна администрация Пазарджик, Светлан Карталов, съобщи, че общините ще съхраняват бюлетините в специално определени помещения, които са посочени със заповед на Областния управител. Тези помещения ще бъдат под постоянна охрана от служители на МВР до момента на предаването на бюлетините на секционните избирателни комисии (СИК).

Заедно с бюлетините днес са получени и 12 позиции книжа и материали, необходими за изборния процес. Сред тях са протоколи, пликове за запечатване на изборните документи, отличителни знаци за членовете на СИК, бланки за отчитане на преференциите и други документи. Карталов уточни, че процесът по предаване на изборните материали ще продължи и през седмицата. Предстои по график да бъдат доставени на общините избирателните списъци, ролки за устройствата за машинно гласуване, както и устройствата за видеозаснемане, които ще се използват за отразяване на изборните резултати.

Тези стъпки са част от подготовката за гарантиране на прозрачно и коректно провеждане на изборния процес в област Пазарджик.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара