От днес Велинград се превръща в още по-цветно и привлекателно място за своите жители и гости. Служителите на фирмата „Вега-Про“, която отговаря за озеленяването в община Велинград, започнаха засаждането на нови и разнообразни видове цветя. Тази инициатива е част от усилията на града да поддържа и подобрява своите зелени площи, като същевременно предоставя на гражданите и посетителите приятна и естетически обогатена среда.

Общо 36 200 цветни стръкчета, включително тагетес, петуния, винка, бегония, газания и импатиес, ще украсят зелените площи на Велинград. Тези пъстри и разнообразни декорации вече красят двете кръгови кръстовища в града, придавайки им свеж и приветлив вид.

Засаждането на цветята продължава и в други ключови зони на града. Парк „Възраждане“, пространствата пред Народно читалище „Васил Левски-1904“, зоната около Кремъчна баня, парковете „Двореца“ и „Финансовото“, както и бетоновите цветарници пред блок „Гергана“, около Кръста и храм „Успение Богородично“ вече започват да се преобразяват. Освен това, булевард „Александър Стамболийски“ и централната градска част също ще бъдат обогатени с нови цветни насаждения.

Особено внимание се обръща на булевард „Съединение“, където ще бъдат засадени 800 храста от вида будлея, известен още като летен люляк. Тези красиви и ароматни храсти ще придадат допълнителен чар и свежест на улицата, допълвайки цветната палитра на града.

Тази цветна инициатива не само подобрява визията на Велинград, но също така допринася за по-здравословна и приятна среда за живеене. Озеленяването е важна част от устойчивото развитие на градовете и играе съществена роля в подобряването на качеството на въздуха и благополучието на жителите.

Жителите на Велинград с нетърпение очакват завършването на тази инициатива, която ще превърне града в истинска цветна приказка. С всяко ново засадено цвете, Велинград се доближава все повече до своята цел – да бъде едно от най-красивите и приветливи места в България.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара