На 9 юни в Пазарджик ще се проведат избори за народни представители и за членове на Европейския парламент от Република България. Подготовката за изборния ден е в разгара си, като една от ключовите стъпки беше успешната доставка на бюлетините.

Брой на бюлетините
Общият брой на хартиените бюлетини, предназначени за гласуване за народни представители, е 235 000. За изборите за Европейски парламент, бюлетините са 232 000. Този брой се определя според избирателния списък и прогнозираната избирателна активност, като се вземат предвид и резервни бюлетини за възможни непредвидени обстоятелства.

Процес на доставка
Доставката на бюлетините се осъществи днес, като представители на Областния управител и на Районната избирателна комисия (РИК) в Пазарджик получиха бюлетините от печатницата в София. Процесът на транспортиране се проведе при засилена полицейска охрана, за да се гарантира сигурността и целостта на бюлетините.

Съхранение и разпределение
След пристигането си в Пазарджик, бюлетините бяха транспортирани до Областната администрация, откъдето днес ще бъдат разпределени на общинските администрации по предварително изготвен график. Съхранението на бюлетините в общините ще се осъществява в специално определени помещения, които са определени със заповед на Областния управител и ще бъдат охранявани от служители на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Допълнителни материали
Освен бюлетините, днес бяха получени и 17 различни позиции книжа и материали, които ще бъдат използвани за произвеждането на изборите и за отразяване на изборните резултати. Тези материали са от съществено значение за правилното провеждане на изборния процес и за осигуряване на прозрачност и точност при броенето на гласовете.

Заключение
Подготовката за изборите в Пазарджик продължава с пълна сила, като всички необходими бюлетини и материали вече са на място. Властите полагат усилия да гарантират сигурността и прозрачността на изборния процес, като се надяват на висока избирателна активност и честни избори на 9 юни.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара