В последните години Община Велинград се е натъкнала на сериозни проблеми с поддръжката на своите природни зони. Известното езеро на Клептуза, някога символ на града и популярна туристическа атракция, е станало нещо като блато. Това не е случайност, а резултат от години на пренебрежение и незаинтересованост от страна на общинските органи.

Проблемът не се ограничава само до езерата. В съседство с тях, в градския парк, се провежда масивна сеч на дървета, без да се предприемат необходимите мерки за засаждане на нови дървета. Това не само влошава естетиката на мястото, но и води до загуба на зеленина и уменшаване на привлекателността му за туристи и местни жители.

Такива действия предизвикват сериозни въпроси за бъдещето на града като туристически дестинация. Липсата на грижи за природните ресурси и обществените пространства може да доведе до изгубване на техния потенциал и да окаже негативно влияние върху икономиката и качеството на живот на местните жители.

Нужно е общинските власти да преразгледат своите приоритети и да се ангажират със защитата и поддръжката на екологичните и обществени ресурси на града. Това е единственият начин да се запази красотата и уникалността на местността и да се осигури устойчиво развитие за бъдещите поколения.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара