Кметът на Пазарджик, Петър Куленски, обяви напредъка по изграждането на нова настилка, на която ще бъде поставен първият по рода си паркур за модерен петобой. Това уникално съоръжение ще бъде разположено на Балона и се очаква да промени начина, по който Пазарджик домакинства национални и международни спортни състезания.

Паркурът за модерен петобой е иновативен проект, който ще предостави на спортистите възможността да тренират и състезават в условия, съответстващи на най-високите стандарти в спорта. Съоръжението не само ще привлече спортисти от цяла България, но и ще повиши международния интерес към Пазарджик като дестинация за спортни събития.

Междувременно, аварийният ремонт на басейна на Балона е към своя край. Басейнът ще бъде готов да посрещне спортистите за предстоящия летен сезон, осигурявайки им всички необходими условия за подготовка и състезания. Ремонтът е част от общите усилия на местната власт да подобри спортната инфраструктура в града и да създаде по-добри условия за развитие на спорта.

Кметът Куленски изрази задоволство от напредъка на проектите и подчерта значението им за града: „Съвсем скоро отваряме врати - ще се видим там!“ Тези думи са символ на ангажимента на общината към развитието на спорта и насърчаването на активния начин на живот сред жителите на Пазарджик.

С новите съоръжения, Пазарджик ще се превърне в значим спортен център, привличащ както аматьори, така и професионални спортисти от различни дисциплини. Това ще допринесе за популяризирането на спорта сред младите хора и ще укрепи местната общност чрез спортни инициативи и събития.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара