Полагането на нова хоризонтална пътна маркировка в града и селата продължава с активно темпо. Днес, 26 май 2024 г., улица Цар Иван Шишман в Пазарджик бе освежена с нова боя. Тази инициатива е част от общинските усилия за подобряване на пътната безопасност и комфорта на жителите и посетителите на града.

Целта на тази мярка е да повиши фокуса на пътните водачи. Чрез нея се очаква да се намалят инцидентите и да се повиши нивото на безопасност в града. Новата маркировка не само ще направи улиците по-ясни и лесни за навигация, но и ще спомогне за по-доброто спазване на правилата за движение.

В допълнение към обновяването на хоризонталната маркировка, ще бъдат подсилени пешеходните пътеки с допълнителен червен цвят в близост до училищата. Това е насочено към изостряне на вниманието както на водачите, така и на пешеходците. Червеният цвят ще служи като допълнителен визуален сигнал за намаляване на скоростта и повишено внимание в зоните с интензивно присъствие на деца.

Общинските власти в Пазарджик апелират към всички участници в движението да бъдат внимателни и да спазват новите пътни знаци и маркировки. Очаква се, че тези подобрения ще доведат до по-безопасна и приятна среда за всички жители и гости на града.

Полагането на новата хоризонтална пътна маркировка ще продължи и в други части на Пазарджик и околните села през следващите седмици. Очаква се цялостната програма да приключи до края на летния сезон, като до тогава ще бъдат обхванати всички ключови улици и кръстовища в района.

Тази инициатива е поредната стъпка на общината към по-добра и безопасна инфраструктура, която ще подобри качеството на живот и ще създаде по-безопасна среда за всички участници в пътното движение.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара