Първият водороден електрически автобус направи своите обиколки по улиците на Пазарджик, демонстрирайки възможността за екологичен и безгоривен градски транспорт. Този иновативен автобус няма ауспух и се задвижва изцяло от водород, което го прави напълно безвреден за околната среда.

Жителите на Пазарджик с голям интерес се възползваха от възможността да се повозят на новото превозно средство. Сред тях беше и кметът на града, Петър Куленски, който обяви плановете на общината за обновяване на автопарка с нови видове превозни средства.

Шофьорът на градския транспорт в София, Димитър, сподели, че определено предпочита водородния автобус заради неговата екологичност и иновативност. Мария Колева и нейният син също се насладиха на возенето въпреки горещото време, изразявайки одобрението си към новата технология.

Инициативата "Български водородни дни" се провежда в три български града – София, Пазарджик и Стара Загора. Тези събития са част от европейската кампания за популяризиране на водородната електромобилност в Югоизточна Европа, целяща да подчертае важността на устойчивите и екологични транспортни решения.

Водородният автобус е доказателство, че екологичният градски транспорт без горива е възможен и представлява значителна стъпка към по-зелено бъдеще.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара