Заместник-кметът на Пазарджик Таня Колчакова-Янева съобщи за започване на инициатива за подобряване на условията в няколко училища в общината, в рамките на кампанията „Карта на нуждите“. По време на обиколките, тя и екипът й се натъкнали на изключително лоши условия в някои от учебните заведения, включително наличието на външни тоалетни, което по нейните думи е „недопустимо и нечовешко“ в XXI век.

Колчакова-Янева подчерта тежката ситуация, пред която са изправени децата, особено през зимата и при лошо време, когато трябва да използват външна тоалетна, отдалечена на десетки метри от сградата на училището. През годините, въпреки предписания от РЗИ и Комисията за защита от дискриминация, проблемът е останал нерешен.

„Днес слагаме край на тази агония,“ обяви Колчакова-Янева с радост. Тя съобщи, че екипът й е намерил съмишленици и финансиране за изграждането на нови вътрешни тоалетни в две училища. Благодарности бяха отправени към ADRA България и Мариян Димитров, които са осигурили необходимите средства.

Планувани подобрения:
с. Пищигово (училище): изграждане на нова вътрешна тоалетна, цялостна площадка в двора и рампа за инвалиди.
с. Гелеменово (училище): нова вътрешна тоалетна, ремонт на тавана в коридора и рампа за инвалиди.
с. Ивайло (училище): подмяна на дограмата в коридора на първия етаж.
 

Кампанията „Карта на нуждите“ продължава, като екипът ще обикаля и други населени места, за да чува и решава проблемите на училищата в региона.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара