В четвъртък, 30 май 2024 г., кандидатите за народни представители и представители в Европейския парламент от Движението за права и свободи (ДПС) проведоха значима среща с жителите на село Динката, община Лесичево. Събитието събра на едно място кандидати от листата на ДПС, местни лидери и земеделски производители, за да обсъдят актуалните проблеми на селото и да предложат решения за тяхното преодоляване.

На срещата присъстваха кандидатите Искра Михайлова, Небие Кабак и Осман Мурадов, областният председател на ДПС-Пазарджик Юмер Хамза, кметът на с. Динката Александър Стоянов, кметът на с. Боримечково Велин Георгиев и общинският съветник от ДПС Ифет Топал. Те заедно с местните земеделски производители обсъдиха сериозните екологични и социални проблеми, причинени от дейността на фирма "Холсим България" АД - концесионер на баластриера в Динката.

Основни теми и предложения
Информиране на комисарите по земеделие, околна среда, регионално развитие и икономика:
Кандидатите поеха ангажимента да информират съответните европейски и български комисари за начина на работа на "Холсим България" АД, която според тях вреди на околната среда, нарушава водния баланс в региона и поставя под риск сигурността, здравето и живота на жителите на с. Динката.

Изискване за комплексна проверка от РИОСВ Пазарджик:
Те ще настояват Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик да осъществи комплексна проверка на въздействието върху околната среда от работата на фирма "Холсим България" АД в рамките на концесионния договор за баластриера в Динката.

Парламентарен контрол върху компетентните институции:
Кандидатите ще осъществят парламентарен контрол върху работата на Министерството на земеделието, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и всички компетентни институции за начина, по който те контролират работата на концесията.

Информиране на природозащитни организации:
Представителите на ДПС ще информират природозащитни организации в България и Европа за рисковете за околната среда в землището на с. Динката.

Заключение
В заключение, кандидатите и представителите на ДПС изразиха решителността си да работят за обновяване на България и Европа, като осигурят сигурност и по-добро бъдеще за жителите на с. Динката. Те призоваха всички избиратели да подкрепят двете листи на ДПС на 9 юни с бюлетина №28, за да продължат съвместната работа за решаване на проблемите в региона и подобряване на качеството на живот на местното население.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара