На 20 май, по случай празника на Пазарджик и Деня на Светите равноапостоли Константин и Елена, Общинският съвет на Пазарджик проведе тържествена сесия. Събитието събра официални лица, общински съветници и граждани, за да отбележат този специален ден.

Празничното заседание започна с приветствия от страна на кмета на община Пазарджик Петър Куленски. В своето слово, той подчерта значението на разнообразието в града, което според него е основната сила, тласкаща общината напред:

"Градът ни е мозайка от различни гласове и гледни точки, всяка от които допринася за живия плет, който прави Пазарджик уникален. Именно това разнообразие трябва да ни укрепва, да ни тласка напред, а не да ни разделя. Тук сме се събрали хора с различни възгледи и подходи, но общото между всички ни, е че всеки един от нас е заслужил доверието на нашите съграждани и трябва да работи за просперитета на нашата община."

След кмета, председателят на местния парламент Найден Шопов също изказа своите мисли, като припомни на общинските съветници важността на тяхната работа и ангажимент към бъдещето на всички жители на община Пазарджик.

Сред официалните лица, които отправиха поздравления, бяха и областният управител Валентина Кайтазова, както и представители на политическите групи в местния парламент – д-р Елисавета Георгиева от „Продължаваме промяната“ и Лазар Попов от „БСП за България“.

Основната част от тържествената сесия беше посветена на връчването на отличията на заслужилите граждани. Бяха наградени четирима почетни граждани на община Пазарджик и четирима носители на почетен знак „За граждански принос“.

Наградените Почетни граждани на Пазарджик и Общината:
Проф. Тодор Балкански – езиковед
Спас Киричев – скулптор
Иван Гарелов – журналист
Д-р Мария Пишмишева – завеждащ Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик


Носители на почетен знак „За граждански принос“:
Продрум Димов – писател и културовед
Стефка Савова – шахматист
Тодор Алексиев – волейболист
Петя Баракова – волейболист

Въпреки многото отличени, един от наградените - писателят Георги Спасов, отказа да приеме почетния знак, като не посочи конкретни причини за това свое решение.

Тържествената сесия завърши с множество аплодисменти и усещане за единност и признателност към усилията на всички, които допринасят за развитието и благополучието на Пазарджик.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара