На извънредно общо събрание, проведено в Пазарджик днес, за нов президент на ФК Хебър бе избран строителният предприемач Валентин Василев, известен като Валдани. 45-годишният бизнесмен поема поста от Владимир Гаджев, който ръководи клуба през последните три месеца.

Новият Управителен съвет (УС) на клуба ще се състои от седем члена, включително Валдани. В съвета влизат още бившият национал Йордан Минев, кметът на Добровница Гурко Митев, журналистът Димитър Комсийски, икономистът Лазар Костов и бизнесмените Николай Ичев и Димчо Ганев. Извънредното общо събрание на клуба продължи близо два часа и премина в конструктивен дух, с открита полемика по всички актуални проблеми и въпроси.

В началото на събранието, бившият председател на УС Владимир Гаджев направи кратък отчет за отминалия тримесечен преходен период. След него думата взе един от основните спонсори на клуба - Румен Димитров, който запозна делегатите с фактическата ситуация и благодари на всички спонсори, допринесли за финансирането на отбора от началото на годината досега. Той подчерта, че само с обединените усилия на всички участници, ФК Хебър ще може да преодолее трудностите.

Важен акцент в изказването на Димитров беше информацията за проведените два конструктивни разговора с кмета на Пазарджик Петър Кулененски относно субсидирането на клуба от Общината. Субсидията е предвидена за шестте месеца от второто полугодие на 2024 г.

Събранието завърши с пълно единодушие, като делегатите освободиха стария УС от длъжност и отговорност, и приеха новите членове в Общото събрание. След това, предложението на Румен Димитров за увеличаване на състава на УС от 5 на 7 души беше прието. В новия състав бяха номинирани Валентин Василев, Димчо Ганев, Димитър Комсийски, Йордан Минев, Лазар Костов, Гурко Митев и Николай Ичев. След гласуването, Валенти Василев беше избран за нов председател на УС.

В края на събранието бяха обсъдени няколко основни теми, свързани с дейността на клуба: бюджетът за сезон 2024/2025 г., взаимодействието с местната власт, работата в ДЮШ, селекцията и подготовката на отбора, както и привличането на допълнителни спонсори. Атанас Шопов, зам.-председател на комисията по бюджет и финанси в местния Общински съвет, отново препотвърди своята позиция от неформалната сбирка преди три седмици и обяви, че ще внесе искане за целева помощ към ФК Хебър 1918 в размер до 800 000 лв.

С това събрание, ФК Хебър започва нова страница в своята история под ръководството на Валентин Василев и новия Управителен съвет, които имат за цел да преодолеят предизвикателствата и да продължат развитието на клуба.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара