Снимка-интернет Знаме

Софийският районен съд на първа инстанция е оправдал Григор Димов от Пазарджик, който беше обвинен в закана за убийство на бившия военен министър Тодор Тагарев. Съдебният състав мотивира своето решение с това, че в изпратеното съобщение  от Димов се изразява предположение, а не реална заплаха за живота на министъра.

Според обвинението, Димов е изпратил заплаха за убийство на Тагарев чрез профила си във Facebook на 4 юли 2023 година. В текста се казва: "Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал… "

През хода на делото стана ясно, че Тагарев не си търси правата по граждански ред. Адвокатът на Димов, Иво Лулчев, заяви, че са удовлетворени от решението на съдебния състав, който сподели тяхното убеждение, че няма закана за убийство в изпратените съобщения, а по-скоро се стига до предположение.

Сега Димов е придружен от група от Пазарджик за морална подкрепа в храма на Темида, както и по време на предишните заседания по делото и за наблюдението на неговата постоянна мярка, която беше "Подписка".

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара