Кандидатите за народни представители Осман Мурадов и Асан Садък от Движението за права и свободи (ДПС) се срещнаха с пенсионерите от селата Нова махала и Фотиново. Срещата бе уважена и от председателя на Областния съвет на ДПС Пазарджик Юмер Хамза, както и от кметовете на двете населени места Ерхан Саатчъ и Джамали Яшар.

Представяне на кандидатите и основните политики на ДПС
По време на срещата, Мурадов и Садък представиха листата на кандидатите на ДПС за избирателния район, както и листата за предстоящите избори за Европейски парламент на 9 юни. Те акцентираха върху основните политики на партията, свързани с решаването на демографските проблеми, икономическото развитие, културата и образованието. В частност, те подчертаха важността на устойчивото развитие и необходимостта от подобряване на условията на живот в малките населени места.

Основни проблеми, повдигнати от жителите на селата
Присъстващите на срещата жители на Нова махала и Фотиново използваха възможността да споделят своите основни проблеми, които затрудняват ежедневието им. Един от най-наболелите въпроси е свързан с лошото качество на питейната вода. Липсата на обществен транспорт до общинския център и областния град също бе изтъкната като значителна пречка, която ограничава достъпа на хората до адекватно здравеопазване и необходимите институции.

Пенсионерите отбелязаха също и проблемите, свързани с новоналожения данък за събиране на диворастящи плодове и гъби, който допълнително утежнява финансовото им състояние. Отпусканите 10 куб.м дърва за огрев на семейство се оказват крайно недостатъчни, тъй като зимата в техния район е по-дълга и сурова в сравнение с полските райони на областта.

Призив за подкрепа
В края на срещата, кандидатите призоваха жителите на селата да подкрепят листата на ДПС, като гласуват с №28 на предстоящите избори за Европейски парламент. Те подчертаха, че купуването и продаването на гласове е престъпление, и апелираха към честен и прозрачен изборен процес.

Тази среща подчерта значимостта на диалога между политическите представители и гражданите, особено в малките населени места, където проблемите често остават незабелязани. Мурадов и Садък изразиха ангажимента си да работят за подобряване на условията на живот в тези села, като част от по-широките усилия на ДПС за справяне с предизвикателствата пред местното население.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара