Със заповед на временния премиер Димитър Главчев са избрани 9 нови заместник-министри в шест министерства.

В Министерството на отбраната, позициите са заемани от Радостин Илиев, Иван Пейков и Аделина Николова. Станимир Георгиев е освободен от тази позиция.

Радостин Илиев, български офицер и бригаден генерал, преди е работил като съветник в политическия кабинет на Министерството на отбраната и е бил директор на различни дирекции в ресорното министерство. Иван Пейков е юрист, с дългогодишен опит в Министерството на отбраната. Аделина Николова е била директор на дирекция "Обществени поръчки в отбраната" преди да бъде назначена за заместник-министър.

За заместник-министър на електронното управление е назначен Александър Йоловски, който има опит в стратегическото планиране и управлението на административната реформа.

В министерството на труда и социалната политика, новите заместник-министри са Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, съответно икономист и юрист, с обширен опит в сектора.

Стоян Андонов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта, а Юра Йорданова-Витанова за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Бисерка Цанева заема позицията на заместник-министър на правосъдието. Тя е съдия с дългогодишен опит в различни инстанции на съдебната система.

Накрая, Михаил Околийски, Илко Гетов, Чавдар Георгиев, Ирена Димитрова, Генка Петрова-Ташкова, Ивайло Шотев и Ирина Щонова са освободени от техните позиции като заместник-министри в съответните министерства.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара