Г-н Стефан Мирев, народен представител, отправи въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Андрей Цеков относно ремонта на пътя Стрелча-Панагюрище-Белица-Вакарел в Парламентарния контрол. Пътят, който е общо 60 км, се разпределя с дължина от 40 км в общините Стрелча и Панагюрище, а останалите към Софийска област.

През 2022 година бяха получени оферти за проектиране на ремонтните дейности в участъка на област Пазарджик. Министърът посочи, че вероятно одобреният проект ще бъде готов през юни същата година. След това ще последва обществена поръчка за избор на изпълнител, което ще позволи ремонтът да започне може би през 2025 година.

Относно участъка в област София, процедурата е все още на етап на подаване на оферти за проектиране. Министърът увери, че забавянето на процедурата в София няма да окаже влияние върху изпълнението на ремонта в участъка от област Пазарджик.

Г-н Мирев подчерта важността на пътя от Стрелча и Панагюрище през Поибрене, Белица и Вакарел както за бизнеса, така и за всички, които пътуват до София. Той отбеляза, че поради лошото му състояние хората са принудени да обикалят през Гелеменово и АМ "Тракия", което удължава пътуването им с над 50 км.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара