На продължаващия в столицата на Малайзия открит турнир по бадминтон “Малайзия Мастерс” с награден фонд $420,000, състезателките на Бадминтон-скуош клуб "Пазарджик" Стефани и Габриела Стоеви се класираха на трето място в дисциплината двойки жени.

Сестрите Стоеви, които вече са се класирали за Олимпиадата в Париж, демонстрираха изключителна игра по време на турнира. Те успяха да победят последователно двойките на Хонг Конг, САЩ и Китай, което им осигури място на полуфинала. Там, след изключително оспорван мач, те отстъпиха пред японската двойка Иуанага/Наканиши и останаха с бронзовите медали.

"Момичетата показаха страхотна игра, което е отлично предвид подготовката им за Олимпийските игри през август месец. Освен това, те спечелиха и ценни точки за Световната ранглиста," коментира старши треньорът и председател на Бадминтон-скуош клуб "Пазарджик" Неделчо Кесов.

Успехът на Стефани и Габриела Стоеви на “Малайзия Мастерс” е още едно доказателство за високото ниво на българския бадминтон и отличната подготовка на състезателките за предстоящите Олимпийски игри.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара