Днес, на тържествена сесия, посветена на 21 май – Празника на Пазарджик, спортният директор на Хебър, Тодор Алексиев, бе удостоен с Почетния знак на града “За граждански принос”. Признанието бе връчено в знак на уважение и признателност към неговия принос за развитието на спорта и общността в Пазарджик.

В своето обръщение към Общинския съвет, Алексиев сподели емоционално своята връзка с града и отбора: “Преди години дойдох в Пазарджик в един отбор, който имаше големи амбиции! Амбиции, които заедно осъществихме. Повярвах на хората, които стояха зад Хебър и години по-късно смело мога да нарека Пазарджик 'мой дом'. Тук имаме нещо, с което Пазарджик може да бъде за пример на цяла България - истинска и неподправена енергия, от която никой друг отбор и град не се зарежда.”

Алексиев отправи и важен апел към местните власти: “Заставам пред вас, като спортиста и човека Тодор Алексиев и отправям апел към всички вас - вие взимате решенията и правите политики. Мислите и правите това стратегически и дългосрочно. Не позволявайте Хебър да няма първи отбор. Не оставяйте тези момчета, които израснаха в школата и преди седмица станаха вицешампиони на България, да нямат първи отбор, в който да продължават кариерите си. Не позволявайте те да наричат друг град 'свой дом'. Те имат дом, имат клуб и целият град го заслужава. Пазарджик има най-страхотните фенове и всичко е във вашите ръце.”

С тези думи Тодор Алексиев не само изрази своята привързаност към Пазарджик, но и подчерта значението на устойчивото развитие на местния спорт, като се надява на подкрепата и ангажимента на общинските власти за бъдещето на Хебър и неговите таланти.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара