В град Пазарджик се проведе традиционната годишна киноложка изложба, посветена на българските овчарски кучета. Това организационно майсторство бе дело на Националния клуб „Българско овчарско куче“ в партньорство с общината на града. Представителите на клуба, сред които и председателят Стефан Попов, бяха активни както в организацията на събитието, така и в неговото провеждане. Попов не само откри изложбата, но също така даде своята експертна оценка като съдия в категорията за мъжките кучета в големия ринг.

Вторият ринг беше посветен на женските кучета и бе оценяван от прочутата личност в кинологията, съдия Хушманд Салмаси от Иран. Той допринесе със своята професионална прецизност за високия стандарт на оценка и конкуренцията в състезанието.

Събитието получи и официалното признание на местната власт, като кметът на община Пазарджик Петър Куленски лично пожела успех на всички участници. Той изрази увереност, че тази изложба е най-голямото събитие за породата и покани всички присъстващи да се върнат и догодина на същото място.

Паркът „Стадиона“ в Пазарджик се превърна в център на вниманието, като събра стотици участници, любители и любопитни гледачи. Тази годишна киноложка изложба не само насърчи интереса към породата, но и допринесе за засилване на общността и културния обмен сред любителите на кучетата.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара