Вчера следобед в района на Белово, местността Ливада Бачия, избухна горски пожар, който бързо обхвана труднодостъпни терени. Въпреки усилията на пожарникарите, гасенето на огъня се оказа сериозно предизвикателство поради пресечения и труден за преминаване терен. Спасителните екипи, включително огнеборци, горски служители и доброволци, са били принудени да преодоляват горски пътища пеша, за да достигнат до огнищата на пожара. В някои случаи, придвижването до зоните на гасене е отнемало повече от час и половина.

В борбата с пламъците се включиха огнеборци от цялата област. На мястото са пристигнали около 30 униформени служители, подпомогнати от местни горски служители и доброволци от близките населени места. За още по-ефективна координация на усилията, снощи бе изпратен дрон, който заснема развитието на пожара и помага за оптимизиране на действията.

Към момента пожарът е локализиран, но все още продължава борбата с отделни локални огнища. Екипите изграждат просеки, за да предотвратят по-нататъшното разпространение на пламъците, ако ветровете се засилят. Въпреки трудностите, усилията на екипите се оценяват като огромни, като Областната дирекция на МВР подчертава решимостта на участниците да овладеят напълно ситуацията още днес.

Пожарът е засегнал около 5 декара горски фонд, но за щастие към момента няма информация за разрастване на щетите.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара