Днес, на 23 април, учениците от III клас на НУ „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право с пълен ентусиазъм и ангажимент. Събитието бе част от инициативата „Походът на книгите”, която цели да насърчи четенето и да подчертае важността на книгите в нашата култура и образование.

Специални гости на учениците бяха Таня Колчакова-Янева, заместник-кмет ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт” в Община Пазарджик, и Виктория Вачева, началник на отдел „Спорт, иновации и младеж” в същата община. Те се  присъединиха към кампанията за насърчаване на четенето, като Таня Колчакова-Янева им представи  своята любима книга „Патиланско царство”, като ги въвлече в магията на приказката с любов и топлина. След това всеки ученик получи подарък книжка като символ на почит и любов към писаната дума.

Децата също така изразиха своето вълнение и благодарност към гостите си чрез песен и изложба на творби на български автори, които изучават в трети клас. С това те показаха своето възхищение към богатството на българската литература и култура.

„Благодарим за отделеното време, за прекрасните книжки и приятелската атмосфера, която създадоха сред децата”, коментираха от НУ „Никола Фурнаджиев”, подчертавайки значението на такива събития за обогатяване на душата и културното развитие на младите хора.

Световният ден на книгата е повод за вълнение и радост за всички, които обичат и ценят писаната дума. Нека това вълнение и любов към книгите бъде вдъхновение за всеки ден от нашия живот, защото книгите са пътят към знание, въображение и разбирателство.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара