Сезонът, изпълнен с конкурси и участия, завършва с усещане за удовлетворение за художествените ръководители и участниците във формациите на Младежки дом. Сред тях е и Школата по китара с ръководител Теодор Налбантов, която демонстрира забележителни резултати на XXIV Национален музикален конкурс „Милчо Петров“, провел се на 2 юни 2024 г. в залата на НЧ „Шалом Алейхем“ в гр. Пловдив.

Забележителни постижения
В първа възрастова група, Йордан Бурев, на 10 години, впечатли журито с изпълненията си на „Приказка“ и „Арфата на вятъра“ от Росен Балкански, като заслужено спечели втора награда. Останалите индивидуални участници и дуетът също показаха високо ниво, като спечелиха трети награди.

Изпълненията
Далиа Даниелс (11 г., първа възрастова група) изпълни „Танц от Северните“ от Флориан Ламбер и „Размисъл“ от Тибор Зюсер.
Мартин Попов (12 г., втора възрастова група) се представи със „Серенада“ от Питър Натъл и „Меланхоличен валс“ от Юзеф Поврожняк.
Кристина Нонова (15 г., трета възрастова група) впечатли с Етюд от Франсиско Тарега и „Бразилериньо“ от Жоао Пернамбуко.
В дует, Йордан Бурев и Мартин Попов изпълниха „Пасторал“ и „Мелодия от Бразилия“, демонстрирайки отлична координация и музикално майсторство.

Награда за труд и отдаденост
През цялата учебна година учениците от класа по китара напредваха в музикалното си развитие, показвайки изключителен труд и усърдие. Техните успехи са заслужена награда за техния неуморен труд и отдаденост. Художественият ръководител Теодор Налбантов също получава признание за своята професионална работа и подкрепа, които вдъхновяват младите таланти да постигат нови висоти в музиката.

Сезонът завършва успешно за Школата по китара, оставяйки след себе си множество постижения и вдъхновение за бъдещи успехи.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара