Снимка-интернет 24 часа

На редовната сесия на Общинския съвет в Пазарджик, която ще се проведе утре, 30 май, общинските съветници ще разгледат дневен ред от 37 точки. Сред основните теми ще бъде предложението на председателя на ОбС Найден Шопов за избор на трети заместник-председател. Този нов пост е предложен с цел да се разпредели по-равномерно натовареността и да се осигури повече правна подкрепа за дейността на съвета. Предложението включва адвокат Чавдар Чавдаров като кандидат за новия заместник-председател.

Втората точка, представена от Ангел Василев, включва проект за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, който предвижда намаляване на заплатите на общинските съветници, поради значителното увеличение на възнаграждението на кмета Петър Куленски.

Златко Митрев ще докладва за избора на съдебни заседатели към Районния съд в Пазарджик. Съветниците ще разгледат и предложения за допълнително финансиране на Сдружение „Детски футболен клуб „Орлета“ и детско-юношеската школа на Спортен клуб по баскетбол „Хебър“.

Една от точките в дневния ред е сключването на споразумение между Община Пазарджик и Медицинския университет в Пловдив за провеждане на клинично обучение на студенти по специалностите „Акушерка“ и „Лекарски асистент“.

Също така, общинските съветници ще гласуват за нов представител на Общината в общото събрание на „Тролейбусен транспорт-Пазарджик” АД, като предложението включва замяната на екскмета Тодор Попов с новия заместник-кмет Любомир Гечев.

На сесията ще се обсъждат и годишният финансов отчет за 2023 г. и анализът на дейността на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Никола Пенчев“ – Пазарджик“. Ще бъдат разгледани и предложения за продажби на имоти и разрешения за изработването на подробни устройствени планове.

Последната точка от дневния ред е свързана с питания към общинските съветници. 

Началото на сесията е от 14:00 часа. На Живо в сайта ни: pz-news.bg

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара