В предварителна подготовка за празниците на Великден и Гергьовден, мнозина се интересуват от цените на агнешкото месо. Екип на БНТ решил да разгледа темата и посетил месарски магазин в Пазарджик, където цените на килограм агнешка плешка са 28 лв., а на бутчето - 29 лв.

Според Ангелина Тошева, с дългогодишен опит в месарския бранш, клиентите често се интересуват не само за цените, но и за произхода на месото. В последно време в магазина вече има българско агнешко, но на по-висока цена. Въпреки това, мнозина решават да си го закупят за да спазят традициите на празниците.

Пенсионерката Фанка Минова споделя, че предпочита агнешкото, въпреки по-високата цена, като подчертава важността на традициите. Въпреки че за някои цената може да е висока, за други, с по-високи доходи, тя не е толкова проблематична.

Ветеринарните инспектори препоръчват клиентите да обръщат внимание на свежестта на месото, неговия цвят и общо състояние. Те подчертават, че качеството на месото е от ключово значение за безопасността на консумацията. За да се уверите в произхода на месото, търсете продукти със син печат, който гарантира българско производство.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара