Вчера кандидатите за народни представители от ДПС проведоха предизборна среща с избиратели от гр. Пещера, съобщи председателят на областната организация на партията Юмер Хамза. Преди срещата, кандидатите почетоха паметта на Осман Нури Ефенди, като положиха цветя пред паметната му плоча. Той е известен като спасител на Пещера по време на Априлското въстание и строител на нова България.

На срещата бяха обсъдени проблемите на местния дребен и среден бизнес, както и социалната политика на ДПС за бъдещото управление. Отбелязано бе, че социалната политика е ключова за преодоляване на демографската криза и че е необходима нова визия за социалната политика в България. Тази визия трябва да бъде координирана с различни сектори като здравеопазване, образование, регионална политика и други. Тя трябва да има дългосрочен хоризонт и да осигурява по-високи нива на социална защита за всички граждани, с особен акцент върху уязвимите групи и младите хора.

Също така беше подчертано значението на използването на европейските инструменти за солидарност и провеждането на национални програми. ДПС ще продължи политиката си за подкрепа на пенсионерите и възрастните хора, като обърне внимание на техните достойни старини и общественополезен живот.

Кандидатите отговориха на въпроси, свързани с проблемите на хора, които не разполагат с достатъчен стаж за пенсиониране.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара