Кметът на Пазарджик Петър Куленски съобщи, че "Зелените патрули" в града започнаха своята работа. Първите инспектори вече са на терен и усилено работят за подобряване на чистотата в града.

Целта на инициативата
Инициативата цели значително да подобри състоянието на чистотата в Пазарджик. Зелените патрули имат за задача да следят състоянието на контейнерите за отпадъци, да докладват за неизвозени отпадъци и да осигуряват бърза реакция при необходимост. Те ще сигнализират своевременно, за да предотвратят разпиляването на отпадъци, което е важен аспект за поддържане на чиста градска среда.

Дейности и задачи
Основните задачи на Зелените патрули включват:

Следене на състоянието на контейнерите за отпадъци и докладване за неизвозени отпадъци.
Сигнализиране за предотвратяване на разпиляване на отпадъци.
Ежедневно наблюдение и реално време за нерегламентирани отпадъци съвместно с органите на МВР.
Контрол върху правилното разделно изхвърляне на хартия, пластмаса, метали и стъкло.
Стриктно изпълнение на наредбите за изхвърляне на отпадъци от търговски обекти, производствени и стопански сгради.


Контрол и мониторинг
Създаването на Зелените патрули е важна стъпка към по-чист и подреден град. Те ще осигурят системен контрол и бързо идентифициране и премахване на нерегламентирани отпадъци. Паралелно с това, ще започне поетапното поставяне на камери на стратегически точки, което ще допринесе за идентифициране на нарушителите. Това ще позволи да се постигне ефективен контрол и да се поддържа по-чиста и здравословна среда за всички граждани.

Увереност в мярката
Кметът Куленски изрази своята увереност в правотата на тази мярка, подчертавайки, че само със затегнат контрол и методични мерки общината ще постигне високо ниво на хигиена. Той вярва, че инициативата ще доведе до дълготрайни положителни резултати в поддържането на чистота и ред в Пазарджик.

Заключение
Стартирането на Зелените патрули е важна и навременна мярка за Пазарджик. Системният контрол и бързото реагиране на нерегламентирани отпадъци ще допринесат за поддържането на по-чиста и здравословна среда за всички жители на града. Камерите на стратегически точки ще помогнат за идентифицирането на нарушителите, което ще засили контрола и ще осигури дълготрайни резултати. С тази инициатива, Пазарджик прави важна стъпка към постигането на високо ниво на хигиена и ред.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара